download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Apple блокира софтуерно ремонт в неоторизирани сервизи

10.10.2018 00:02 (преди 5 години и 5 месеца) | spursy | показана 913 пъти Статистики
Дали занапред компютрите на Apple ще могат да бъдат ремонтирани само в официални сервизи и вие няма да имате право сами да замените дефектирал компонент?
В интернет се обсъжда изтекла информация, която Apple е разпратила до своите фирмени сервизи в края на месец септември. От нея става ясно, че новите компютри iMac Pro и MacBook Pro от 2018 година имат вграден чип, който блокира тяхната работа при опит за неофициален ремонт. Това означава, че дори при повреда няма как да замените дисплей, клавиатура, флаш памет, тъчпад, Touch ID и т.н., освен ако не използвате официален сервиз. Новата софтуерна защита се активира при всеки опит за ремонт. За да се избегне блокиране, трябва да се използва специален софтуер, с който разполагат само фирмените сервизи на Apple. Софтуерът едва ли би могъл да бъде излъган, защото изисква онлайн връзка с облачната онлайн услуга Apple Global Service Exchange (GSX) и работи с индивидуални потребители, всеки защитен с парола.
Ако сте се опитали да ремонтирате сами компютъра си и затова той автоматично е бил блокиран, то може да го отключите само ако го занесете в официален сервиз и там отново да използват специализирания софтуер. Засега тази нова защита не е активирана официално, но вероятно е въпрос само на време това да стане.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.