download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

IBM направи най-голямата покупка в историята си

02.11.2018 03:34 (преди 5 години и 4 месеца) | spursy | показана 864 пъти Статистики
Технологичният гигант ще придобие компания Red Hat, за да засили позициите си на облачния пазар.
Една от най-емблематичните технологични компании - IBM, разтърси сектора като обяви, че придобива небезизвестната компания Red Hat. Red Hat Software е разработчик на Linux операционни системи, като има много силни позиции в бизнес средите, осигурявайки платформи, поддръжка и облачни услуги на големите корпорации (Enterprise). Въпреки че IBM е една от най-технологичните корпорации в целия свят с огромен ресурс, създаваща собствен хардуер, развиваща на високо ниво технологии за изкуствен интелект и дори квантови компютри, то тя изостава на пазара за облачни услуги, където лидерите са Amazon, Google и Microsoft. Желанието на IBM е това да се промени, затова бе прибегнато до най-голямата сделка в историята на компанията. Очаква се придобитите технологии на Red Hat да бъдат използвани за създаването на хибридни електронни облаци. Освен технологии трябва да се отчете и обвързаността на Red Hat с крупните клиенти, като IBM ще придобие и тези силни позиции на пазара. Пазарът за облачни услуги е един от най-силно развиващите се, като се очаква да продължи да расте в бързи темпове и през следващите години. Затова желанието на IBM е не само да настигне напредналите Amazon, Alphabet и Microsoft, а директно да се конкурира с тях и да вземе сериозна част от дяловете им. Отделно суперкомпютърът на IBM - Watson може да бъде свързан с технологиите на Red Hat и да бъде използван в различни сектори и дейности.
Сделката е на стойност 34 млрд. долара, което е огромна сума дори за гигант като IBM. От IBM ще дадат на Red Hat възможност да запази независимост и да продължи да изпълнява услуги за Microsoft, Alphabet и Amazon, като не за първи път в технологичния свят два партньора ще бъдат едновременно и конкуренти.
И все пак това не е най-голямата технологична сделка в историята. Припомняме, че през 2016 г. Dell придоби EMC за 67 млрд. долара.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.