download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Google ще изисква от производителите да осигурят поне две години поддръжка за устройствата си

02.11.2018 04:14 (преди 5 години и 5 месеца) | spursy | показана 775 пъти Статистики
Добра стъпка, която ще положи началото на решаването на проблема с лошите практики на производителите, пренебрегващи нуждата от софтуерна поддръжка за моделите си.
Един от основните проблеми при различните Android базирани устройства е, че много от тях не получават адекватна поддръжка. Някои от тях идват с предварително инсталирана по-стара версия на мобилната операционна система и така и не получават актуализации обезпечаващи открити уязвимости в нея или възможност за обновяване към по-нова версия. Така такива устройства излагат на риск собствениците си и личната им информация.
Сега Google ще се опита да прекрати тези лоши практики от страна на производителите на Android устройства. Затова се въвеждат нови изисквания към производителите на Android телефони и таблети, според които те са длъжни да осигурят поддръжка на водещите си модели с пачове по сигурността за най-малко две години. Новите изисквания ще влезнат в сила от 31 януари 2019 г. Не е ясно дали има заложен срок от време, в който производителят трябва да пусне обновление за устройствата си, но ще има изисквания всички открити уязвимости на всеки 90 дни да бъдат запушвани със съответните пачове. Вероятно някои устройства ще получават по-бързо корекциите за сметка на други, но все пак добрата новина е, че дори по-евтиният хардуер ще получава софтуерна поддръжка (дори по-бавно), която ще предпазва собствениците от набези на недоброжелатели.
Ако някой производител не изпълнява новите изисквания, Google може да го санкционира като блокира продажбата на дадено устройство.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.