download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Премахнаха фалшиви игри от Google Play

27.11.2018 17:43 (преди 3 години и 6 месеца) | spursy | показана 803 пъти Статистики
Над половин милион потребители са били заразени след като злосторници са успели да вкарат в официалното софтуерно хранилище опасен софтуер.
Google полага постоянни усилия да предпази софтуерния си магазин за Android устройства от опасен софтуер, но понякога престъпници успяват да се промъкнат. Последният разкрит случай на измама е свързан с игри автомобилни симулатори. Когато потребител инсталира фалшивата игра, вместо забавление с бързи коли на телефона му не се появява нищо. Усещането за нищо добавено в устройството е измамно, защото всъщност тайно се инсталира зловредна активност като прихващане на мрежовия трафик, кражба на лични данни и шпионаж. Google са били информирани от външна компания за фалшивите игри и веднага са ги премахнали, но когато това е направено, вече над 560 000 потребители са ги били свалили и устройствата им са били заразени. Макар рядко злосторници успяват да заложат подобни капани дори в официалния Google Play магазин. В случаят е по-неприятно, че системата е била заблудена и някои от въпросните игри са били промотирани в секцията "Популярни" (Trending). Съветът на експерти е да обърнете внимание какви привилегии и достъп иска новото приложение при инсталиране и ако списъка включва голям брой и на пръв поглед нелогични заявки, да имате едно на ум.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

 • Сряда, 28.11.18, 14:18, iceman_:
  Тая работа с привилегиите ми се струва повече в полето на GooglePlay - демек първо те трябва да гледат кой какво иска.
  А аз съм отрязал доста приложенийца , които например ми искат достъп до SMS, макар че се касае за игра или калкулатор.
 • Четвъртък, 29.11.18, 15:21, soft-support:
  Google се подсигуряват, за да не им се търси отговорност. По същият начин и Microsoft са интегрирали изскачащо предупреждение при инсталирането на всяка програма. Потребителят се води предупреден, че всичко е на негова отговорност и евентуални щети произтичащи от това действие не засягат създателите на ОС.
  Постъпвате правилно като сте се отказали от инсталирането на определена програма искаща съмнителни права. Например, защо една игра би искала достъп до микрофона, камерата и снимките?
 • Четвъртък, 29.11.18, 15:58, iceman_:
  Ако се разчита САМО на купувача да не купува развалено, гемеотизирано, фалшифицирано, кръщавано, консерватизирано и тн... СИРЕНЕ, например - то тоя магазин нищо не струва. Дори и тук в БГ това не се допуска.
 • Четвъртък, 29.11.18, 16:17, soft-support:
  Google Play е огромен магазин и всеки ден постъпват стотици допълнителни приложения. Явно Google не могат да отделят по-голям ресурс за още повече контрол.
 • Петък, 30.11.18, 09:12, iceman_:
  Явно.

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2022   Experta Ltd.