download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Японските власти ще хакват гражданите на страната

30.01.2019 03:52 (преди 3 години и 4 месеца) | spursy | показана 602 пъти Статистики
Целта е подобряване на кибер сигурността в страната за предстоящите Олимпийски и Параолимпийски игри в Токио следващата година.
Японското правителство одобри проучване, при което властите ще се опитат да получат нерегламентиран достъп до милиони потребителски устройства. Иновативната програма има за цел да намери уязвимости в различни офис и домашни устройства, за да може това да бъде коригирано от собствениците и. Атаките няма да са насочени към личните смартфони на хората, а към рутери, уеб камери и други популярни IoT устройства. Опасенията на властите са, че много потребители не са подсигурили достатъчно сигурността на своите устройства, използвайки слаби пароли или дори заводски по подразбиране такива. Ще бъде проверявано и за вече известни уязвимости, които са били запушени от производителя на устройството, но потребителят не е инсталирал нужните обновления. Ако недоброжелател например хакне вашата лична уеб камера, вие дори няма да разберете, че той има постоянен достъп до нея. Правителството иска да предотврати такива рискови ситуации в навечерието на предстоящите Олимпийски и Параолимпийски игри в Токио през 2020 година. Рискът от тероризъм при подобни масови събития е повишен.
Националният институт за информационни и комуникационни технологии е установил, че устройствата от типа "интернет на нещата" (IoT) са мишена на 54% от кибер атаките, реализирани през 2017г. При успешна атака собствениците на пробитите устройства ще бъдат информирани, че трябва да подобрят защитните си мерки. Властите ще запазят в тайна всички данни, получени по време на проучването. Изследователите ще уведомят доставчиците на интернет услуги за уязвимите техни потребители, но няма да събират лична информация и да проникват в други свързани устройства като компютри например.

Следвайки темата, спомняте ли си новината, че Събират стара електроника, за да се направят медалите за летните олимпийски игри?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

 • Сряда, 30.01.19, 10:12, johnmotson:
  Единственият сигурен начин да защитите камерата и микрофона е плътното затваряне с подвижна плъзгаща капачка. Имах преди години такъв но в съвременните смартфони не виждам капачки. Може и умишлено да не се поставя добавката. Капачката запазва лещата на камерата в идеално състояние. Отдавна се знае, че има секретен проект за проследяване на личноста.
 • Сряда, 30.01.19, 16:03, spursy:
  В новината става дума за камери за видео наблюдение (най-вече ip такива). Хакерските пробиви на властите няма да са насочени към лични телефони и компютри на хората, а към устройства като рутери например.
 • Сряда, 30.01.19, 17:44, johnmotson:
  Подразбрах опасност за личните камери и микрофони, което никак не е изключено но щом се касае само за уеб камери и някои рутери, ок. loT е мрежа от устройства като превозни средства и домакински уреди, които съдържат електроника , софтуер , изпълнителни механизми и свързаност, която позволява тези неща да се свързват, взаимодействат и обменят данни. Затова заподзрях и приравних смартфоните. loT включва разширяване на интернет връзката отвъд стандартни устройства, като настолни компютри , лаптопи , смартфони и таблети. Вградени с технология, тези устройства могат да комуникират и да си взаимодействат по интернет и могат да бъдат наблюдавани и контролирани дистанционно.
    PS: Дефиницията за loT е от Уикипедия.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2022   Experta Ltd.