download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Правителствени служби от години имат софтуер, с който да следят всеки iPhone

31.01.2019 19:22 (преди 5 години и 1 месец) | spursy | показана 804 пъти Статистики
Смята се, че активисти, дипломати, чуждестранни лидери и политици са били шпионирани в продължение на много месеци и вероятно все още са.
Агенция Reuters публикува скандален материал, според който специалните служби на САЩ и Обединените арабски емирства (ОАЕ) разполагат с кибер оръжие, което може да шпионира всеки iPhone. Софтуерът се нарича Karma и се смята, че се използва още от 2016 година. Предполага се, че се използва уязвимост в програмата на Apple - iMessage. Плашещото е, че собственика на всеки iPhone дори не е нужно да използва програмата iMessage и може да бъде поразен без дори да отговаря на съобщения или да натиска върху линк. След като Karma порази телефона вече може да следи почти цялата му активност като има достъп до снимките, имейли, съобщения от месинджър програми и въвежданите в различни интернет сайтове, данни и пароли.
Специалните служби са използвали Karma, за да следят активисти, дипломати, съперници, чуждестранни лидери и политици. В продължение на години те са извличали чувствителна информация от техните айфони, като най-силният период е бил до 2017 г. След това Apple са пуснали обновление за iOS, което е ограничило възможностите на Karma, но не е успяло да я спре. Според материала Karma продължава да функционира дори днес и да шпионира набелязаните цели на службите.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.