download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Антивирусните програми Avast и AVG създават проблеми във Firefox

05.02.2019 16:51 (преди 5 години и 2 месеца) | spursy | показана 945 пъти Статистики
Докато разработчиците отстранят проблема генерално, всеки потребител може лесно да го заобиколи от настройките на антивирусния софтуер.
Само преди дни беше пусната новата версия на Mozilla Firefox - 65. Тя носи много подобрения и нови функционалности, но се оказа, че някои антивирусни програми създават проблем при нея. Затова Mozilla временно спряха разпространението на новата версия, докато проблемите и несъвместимостите бъдат отстранени. Засега докладите за проблеми се получават от Windows потребители използващи Avast и AVG антивирусни програми. Проблемът се изразява в това, че потребителите не могат да посещават различни сайтове в интернет и получават съобщение "SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER". Недостъпни са защитените със сигурна връзка страници, защото антивирусните програми включват функция за сканиране на HTTPS трафика. Разработчиците на антивирусния софтуер са запознати с проблема и работят по отстраняването му, като тези на Avast веднага пуснаха обновление за програмата си, което изключва сканирането на криптирания трафик за Firefox.
В интернет има мнения за сходен проблем и при Google Chrome. Ако и вие го имате може да опитате лесно решение като, влезте в настройките на антивирусната си програма и деактивирате сканирането на HTTPS трафика.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 12.02.19, 23:50, dinko89:
    Kaspersky не създава проблеми на нищо ! "Има програма - има проблем, няма програма - няма проблем! За родината, за Евгений Касперски"
     
  • Сряда, 13.02.19, 08:58, johnmotson:
    Avast създава проблеми не само в браузърите! Преди 3 месеца се усъмних в Windows Defender с която антивирусна работя от доста години, забраних я до следващия рестарт и инсталирах Avast за сканиране на системата. Нищо подозрително не откри но до такава степен обсеби Windows-a, че по никакъв начин не успях да я деинсталирам дори и в Safe mode. После излезе специален софтуер за деинсталиране на Avast преди зареждането на Windows но дори и след "деинсталирането" останаха непрекъсваеми процеси в Task Manager, които нямаха спиране или триене! Докато ми попадна случайно CleanMyPc с регистрация. Чак тогава се отървах от всякакви защитени следи!
  • Сряда, 13.02.19, 11:02, plamil:
    В общи линии - имаш антивирусна, имаш проблем. Нямаш антивирусна - нямаш проблем.
    От години нямам резидентни антивирусни инсталирани на компютрите.
    Защитна стена на Уин-а, Дефендера, Есенциални Автоматични ъпдейти т.н. вградени инструменти - забранени за стартиране, по възможност - деинсталирани.
    Remote Registry Editor - задължително премахване на услугата.
    Включена защитна стена, игнорирането на ping пакетите от рутера (TP-Link 810N) - и до сега нямам поражения от вирусни атаки.
    Говорим за служебни компютри - 5 на брой, свързани в локална мрежа, на които не се знае предварително кой ще седне и къде ще се рови из интернет.
    Периодично, приблизително веднъж месечно, сканиране с Emsisoft Emergency Kit Scanner - понякога открива подозрителни бисквитки, и толкоз.
    П.П. Към рутера се свързват и доста смартфони, понякога и до 10 бр. едновременно
  • Сряда, 13.02.19, 19:10, johnmotson:
    Благодаря Пламене Карал съм без антивирусна повече от 4 месеца но като излезе Win8 окомплектован с Windows Defender го харесах... и го ползвам досега. Никога не е създавал проблеми но се усъмних от едно леко забавяне в реакциите на компютъра и затова пробвах с Avast. Преди 2 години пак качих и Avast в паралел с Windows Defender но без проблем с отстраняването. Бе, скитам из много съмнителни сайтове и нямам тежки проблеми но все имам няколко допълнителни скенера, които ползвам когато се усъмня.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.