download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Задава се следващото поколение по-евтини SSD дискове

13.02.2019 16:04 (преди 5 години и 2 месеца) | spursy | показана 972 пъти Статистики
Очакванията са продажбите да започнат в края на настоящата година.
Днес използваните видове SSD дискове са: SLC, MLC и TLC, като през миналата година производителите усвоиха производството и на следващото поколение - QLC, но то все още не е навлязло масово. Разликите между различни видове се изразява в съхранените брой бита в една клетка. Докато при SLC се съхранява един бит информация, в MLC са два бита, три в TLC, а в QLC четири.
Сега компанията Micron Technology възнамерява да стигне още по-далеч, като обяви, че ще започне производство на OLC флаш памет, в чиито клетки ще се запомнят по осем бита. Очаква се производството на новите чипове да започне към средата на тази година, а продажбите да стартират в края на година. Още сме далеч от момента за ориентировъчни данни за производителността на новите чипове, но се очаква те да бъдат на много по-ниска и достъпна цена, за сметка на по-ниска скорост на работа и по-кратък живот. Възможно е най-голямото им предимство - ниската цена, в началото да не бъде чак толкова осезаемо, заради по-голям процент брак при производство по новата технология.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 19.02.19, 14:04, soft-support:
    Тези очаквани нови SSD дискове ще станат наистина много по-евтини (след време, а не веднага след пускането им), но вероятно ще са трагични от към производителност и сигурност. Сега основната цел на производителите е да намалят цената на SSD и тя да стане близка до тази на старите HDD за един GB. Наблъскването на повече бита в една клетка забавя работата на паметта и съкращава живота й. Сега актуалните TLC (изписвани и като 3D NAND) са със съкратен живот спрямо предходните MLC, но все пак заради по-ниската им цена и теоретично предвидимия им ресурс са приемливо решение. Планираните OLC памети обаче е спорно дали повечето от тях ще изкарват задължителната 2 годишна гаранция.

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.