download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft ще позволи отделни DirectX 12 игри да станат достъпни и под Windows 7

13.03.2019 22:56 (преди 5 години) | spursy | показана 739 пъти Статистики
World of Warcraft ще е дебютното заглавие преиздадено специално за застаряващата ОС, което потвърждава, че няма технически пречки тя да има пълна поддръжка на новата технология.
Един от многото методи, по които Microsoft се опитва да подтикне потребителите да преминат към Windows 10 е като осигурява поддръжка на DirectX 12 само за тази система. Така всички игри работещи с DirectX 12 могат да бъдат играни само под Windows 10, но не и под 7. Смяташе се, че няма технически пречки Windows 7 да получи поддръжка на DirectX 12, но умишлено това няма да бъде направено. Сега бе обявено, че World of Warcraft ще бъде преиздадена за Windows 7, работеща с DirectX 12, което потвърждава, че това е постижимо. Това не означава, че Windows 7 ще получи пълна поддръжка на DirectX 12, а просто нужните компоненти ще бъдат включени пакетно в играта и ще се инсталират заедно с нея.
World of Warcraft: Battle of Azeroth постигна значителен ръст на производителността с DirectX 12 осигурявайки по-добра графика, повече кадри в секунда и като цяло по-добра игра. Вероятно Blizzard са убедили Microsoft да предприемат тази стъпка, защото искат всичките им потребители да имат еднакво изживяване независимо коя ОС използват. Добрата новина е, че се очаква сега и други разработчици на игри да последват примера на Blizzard и да потърсят съдействието на Майкрософт, за да пригодят своите DirectX 12 заглавия за Windows 7. Дори самите Microsoft потвърдиха, че това няма да е единственото заглавие с DirectX 12 поддръжка на Windows 7, но уточняват, че остарялата ОС никога няма да получи пълна поддръжка, а става дума само за отделни игри. Също така правят поредния намек да преминете към Windows 10, като вметват, че той осигурява най-доброто изживяване за геймърите и трябва да се убедите сами.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.