download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Повече от половината антивирусни за Android са безполезни

18.03.2019 04:34 (преди 5 години и 1 месец) | spursy | показана 788 пъти Статистики
Повечето антивирусни програми за мобилната ОС изобщо не могат да ви осигурят защита и са крайно неефективни. Не са рядкост и случаи на фалшив защитен софтуер, който ще ви навреди, вместо да ви предпази.
Актуално изследване е проверило възможностите на стотици антивирусни програми за операционната система Android. В официалния магазин Google Play има над 250 предложения за защитен софтуер, който да ви предпазва, но след проведените тестове се оказва, че само около 1/3 от програмите вършат някаква работа. Тестовете не са били особено сложни, всяка от програмите е била изпробвана дали ще засече и блокира някои от най-известните заплахи за Андроид открити през миналата година. Мнозинството антивирусни програми са успели да засекат едва под 30% от известните заплахи и практически са неефективни за адекватна защита. Още по-притеснително е, че някои уж антивирусни програми всъщност са били засечени като фалшиви и вредят на потребителите, явявайки се троянски кон в устройствата им.
Очаквано програми от реномирани създатели на софтуер като: Avast, BitDefender, ESET, Kaspersky, F-Secure, G-Data, McAfee, Sophos, Symantec, Trend Micro и др. са се справили много добре с тестовете. Много от несигурните защитни програми всъщност са дело на програмисти-любители, които нямат капацитета да създадат качествено приложение. Други ненадеждни антивирусни са публикувани от измамници, които имат за цел да крадат потребителски данни и да се облагодетелстват за сметка на доверчиви потребители.
Затова експерти съветват да не се подвеждате по броя на свалянията на дадено приложение и коментарите под него в Google Play, защото измамниците намират начин да манипулират тази информация. Доверявайте се на разработчици с изградено име и репутация в антивирусния бранш, вкл. извън платформата Android.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.