download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Играта Fortnite е по-опасна от наркотиците и алкохола според Принц Хари

07.04.2019 21:17 (преди 5 години) | spursy | показана 1098 пъти Статистики
Освен играта, херцога на Съсекс смята Facebook, Twitter, Snapchat и Instagram за също толкова пристрастяващи и опасни.

Fortnite е една от най-популярните игри в света към момента с над 250 милиона регистрирани играчи. Много от тях обаче се увличат и се пристрастяват към играта, което може да им навреди. След начална покупка на играта, може да играете в безплатният режим - Battle Royale. Въпреки че е безплатен, много потребители подобряват героите си с допълнително оборудване и предмети, което носи на създателите ежемесечно над 300 милиона долара.
Пристрастяването не е проблем само за младите подрастващи, а засяга дори професионални спортисти. Оказа се, че професионални футболисти в Англия са се подложили на лечение заради пристрастеността си към Fortnite. Някои от тях спали по малко часове, за да играят и закъснявали за тренировки по същата причина. Това се отразявало пагубно за здравето и формата им. Разбира се, не при всички е така и други показват завидна форма на терена като футболистите на Тотнъм - Хари Кейн, Деле Али и Кийрън Трипиер, които имат над 3 хиляди игри всеки през последната година и половина. И все пак негативните случаи при повечето пристрастени са много повече.
Затова Принц Хари от британското кралско семейство смята, че тази игра трябва да бъде забранена, защото води до опасно пристрастяване. От една страна той смята, че играта умишлено е създадена така, че да ви държи пред компютъра колкото се може по-дълго, но от друга вижда проблем и в родителите, които не предприемат действия, за да ограничат децата си. Според Принц Хари социални мрежи като Facebook, Twitter, Snapchat и Instagram са също толкова пристрастяващи и подобни модерни тенденции могат да се окажат по-опасни от наркотиците и алкохола.
Припомняме, че от миналата година Световната здравна организация класифицира пристрастеността към видеоигри като истинска болест.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.