download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Китай обмисля да забрани добива на криптовалути

10.04.2019 04:32 (преди 4 години и 11 месеца) | spursy | показана 739 пъти Статистики
Това повдига големи въпроси за бъдещето на Bitcoin, защото Китай е най-големият световен пазар за компютърен хардуер използван за копаене.

Китайските власти и преди са се изказвали негативно относно криптовалутите, като през миналата година спряха местните борсите за търговия с виртуални пари. Това обаче не спря повечето китайски потребители занимаващи се с добив и търговия на криптовалути. Към момента Китай е най-големият световен пазар за компютърен хардуер използван за копаене на критовалути, а в страната работят едни от най-големите мощности за това. Сравнително ниските цени на електричеството в някои райони на страната са довели до появата на много ферми копаещи денонощно.
Сега обаче правителството смята да засили натиска си, като в момента се обсъжда списък на дейности, които иска да ограничи или премахне, тъй като те не се извършват на базата на закони и регулации, не са безопасни, хабят реусрси или замърсяват околната среда. Във въпросния списък, включващ над 450 дейности, попада и копаенето на bitcoin.
Сега предстои публично обсъждане на съдържанието на списъка, като обществеността има възможност до 7 май да изказва мнение и коментари по проекта. След това всичко ще е в ръцете на властите, но на този етап няма информация ако списъка със забранени дейности бъде приет от коя дата ще влезе в сила забраната за добив на критовалута и по какъв начин ще бъде осъществяван контрол за това. Това повдига големи въпроси за бъдещето на биткойн и как ще се отрази на стойността му, ако най-големите мощности добиващи го към момента бъдат спрени.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.