download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Откриха уязвимост в новия стандарт WPA3

16.04.2019 04:26 (преди 4 години и 11 месеца) | spursy | показана 801 пъти Статистики
Според създателите на новата версия на защитения протокол за безжично свързване, няма място за притеснение и всичко може да бъде коригирано със софтуерно обновление.
Устройствата поддържащи новия стандарт за безжично свързване WPA3 тепърва ще покоряват пазара, но учени вече успяха да открият опасна уязвимост в него. Те я нарекоха KRACK, също както Опасна уязвимост в протокола WPA2 застрашава милиони потребители. Уязвимостта позволява на недоброжелатели да пробият паролата и така да прихванат интернет трафика между компютри и безжични точки за достъп. Възможната атака е от типа "груба сила" при която се правят опити да бъде налучкана паролата през определени интервали от време или посредством кеш, изтекъл от странични канали. За целта специален софтуер пробва всички възможни комбинации от символи, докато не открие вярната парола. В заключението си откривателите на уязвимостта критикуват създателите на новата версия на защитения протокол - Wi-Fi Alliance, че са го разработвали в закрита среда и така той има подобни слабости, които биха били засечени по-рано. Според тях WPA3 не покрива стандартите на един модерен протокол за сигурност.
От своя страна Wi-Fi Alliance отговориха, че към момента няма доказателства показващи реално проведени атаки по този метод. Според разработчиците на WPA3 няма място за притеснение, защото уязвимостта може да бъде отстранена чрез софтуерно обновление. Така за потребителите остава единствено надеждата такава кръпка да бъде пусната, а те от своя страна да получат възможност да обновят софтуера на своите рутери.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.