download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Facebook е присвоявала лична информация от електронните пощи на потребителите си

19.04.2019 03:56 (преди 4 години и 11 месеца) | spursy | показана 664 пъти Статистики
От социалната мрежа твърдят, че това тяхно действие е било непреднамерено и ще изтрият тази информация.
Неотдавна ви съобщихме, че Facebook ще премахне граничеща с фишинг практика да иска паролата за личния ви имейл. Тогава стана ясно, че социалната мрежа е искала от някои потребители да предоставят паролата за личната си електронна поща. От Facebook твърдяха, че не записват и не съхраняват тези пароли. Оказа се, че всъщност са правили нещо още по-скандално. Facebook не само е разполагала с паролите за пощите на потребителите, а дори ги е използвала, за да изтегли информация от тези електронни пощи. Изтеглената информация без знанието и съгласието на потребителите е включвала списъка с контактите, кореспонденцията и прикачените материали. Това е брутално нарушаване на неприкосновеността на потребителите и кражба на лична информация.
От Facebook потвърдиха, че тази практика се осъществява още от 2016 г., но твърдят, че това извличане и събиране на лична информация не е било планирано. Според тях става дума за около милион и половина контакти, които са били събрани от електронните пощи на неподозиращите потребители и съхранявани на сървърите на социалната мрежа. Facebook твърдят, че тези контакти не са били споделяни с никой и сега са започнали да ги изтриват от сървърите си. Не става ясно какво точно означава "започване на изтриване", защото подобен процес би отнел буквално минути и вече трябваше да е завършен.
От администрацията на Facebook ще се свържат с всеки потребител, който е бил сред "късметлиите" да копират информацията от електронната му поща.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.