download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Предстоящото голямо обновление за Windows 10 изисква повече дисково място и няма да се инсталира ако сте включили външна памет

27.04.2019 18:34 (преди 4 години и 11 месеца) | spursy | показана 765 пъти Статистики
Още преди пускането на майското голямо обновление са ясни някои особености, които могат да ви създадат проблеми.
Наближава моментът, в който Microsoft ще пусне поредното голямо обновление - Windows 10 May 2019 Update. Още преди да е пуснато обаче, вече са ясни някои особености, които потенциално могат да ви създадат проблеми. Първата от тях е недостатъчно свободно дисково пространство. Ако досегашните версии на тази ОС изискваха 16GB място за 32 битовата версия и 20GB за 64 битовата, при новото обновление минимума скача директно на 32GB и за двата варианта. Майкрософт не казват на какво се дължи двойното увеличение на изискванията за дисково пространство, но може да предположим, че част от него е за предварително заделяне за бъдещи обновления. Така устройства използващи по-малки SSD дискове (32-64GB) само за системни дялове едва ли ще могат да инсталират майското голямо обновление.
Втората евентуална пречка ще е ако в USB, SD портовете на вашия компютър има включени външните носители – флашки и карти памет. Причината за това е неправилно пренасочване на дисковете и Windows може да преименува погрешно назначените буквени означения на устройствата. Затова разработчиците са блокирали перманентно възможността за инсталиране на May 2019 Update ако в компютъра ви е включен външен паметоносител. Ако случайно сте забравили да извадите външен носител и започнете инсталацията, ще получите съобщение за грешка, като ще е достатъчно просто да рестартирате отначало процеса по обновяване след изваждане на външната памет.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.