download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Huawei успокоява потребителите, че ще продължи да осигурява поддръжка за устройствата им

20.05.2019 15:32 (преди 4 години и 10 месеца) | spursy | показана 812 пъти Статистики
Санкциите срещу китайската компания ще нарушат цялата верига на доставки за хардуер и софтуер, като нанесат милиарди долара загуби.
След като стана ясно, че САЩ добави Huawei в черния списък, това предизвика големи притеснения за потребителите по целия свят. Припомняме, че Huawei е номер две по глобалните продажби на смартфони, което означава, че милиони потребители са в неведение какво ще стане с устройствата им. Сега от компанията разпространиха официално изявление, за да успокоят потребителите си. Китайският гигант ще продължи да доставя актуализации по сигурността и всички услуги по следпродажбено обслужване на съществуващите вече на пазара Huawei и Honor продукти. Въпреки че Google трябва да се съобрази с разпорежданията на американските власти и да преустанови бизнеса си с Huawei, това ще засегна бъдещите телефони и таблети. Настоящите притежатели на Huawei устройства ще могат да продължат използването и изтеглянето на актуализации за приложения от Google Play и Google Play Protect услугите. Бъдещите устройства на китайския производител обаче, ще могат да използват само базовата версия на операционната система Android, която е с отворен код. В нея липсват ключови приложения на Google като Chrome, Google Play, Gmail, YouTube, Maps и други.
Други американски компании като Intel, Qualcomm, Xilinx и Broadcom също ще трябват да прекратят бизнес отношенията си с Huawei. Това ще наруши цялата екосистема на доставките на хардуер и софтуер. Отделно американските компании ще понесат сериозни загуби, защото всяка година Huawei купува от тях продукти на стойност над 10 милиарда долара.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.