download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Южна Корея обмисля замяна на Windows с Linux

20.05.2019 16:59 (преди 4 години и 10 месеца) | spursy | показана 873 пъти Статистики
Предстоят тестове, за да се установи дали алтернативна операционна система е съвместима с нуждите на държавните структури.
Правителството на Южна Корея проучва възможността всички компютри, използвани в правителствени учреждения, да преминат към операционна система Linux. В момента държавните служители работят на Windows 7, но тази ОС ще остане без поддръжка след само 7 месеца. Преди време Станаха ясни цените за разширената поддръжка на Windows 7 според които Microsoft може да продължи да издава пачове за сигурността за най-много още 3 години. Цените обаче са доста солени и това е подтикнало правителството на Южна Корея да обмисли евентуална миграция към друга ОС. За целта в момента се изследва сигурността на операционната система, както и на съвместимостта с уеб сайтовете и софтуер използвани досега под Windows. Първоначалните тестове на компютри с Linux ще бъдат проведени от служителите на Министерството на вътрешните работи. Ако са успешни се предвижда и останалите държавни институции да преминат към тази система.
Експерти са изчислили, че преходът към Linux и закупуването на нови компютри ще струват около 780 милиарда корейски вона (655 милиона долара), което явно е значително по-малка сума от това да продължат да работят под Windows. Управляващите в Южна Корея считат, че миграцията към операционна система с отворен код чувствително ще намали разходите на държавата и отделно ще се избегне зависимост от Microsoft.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.