download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Windows 10 се срива при опит за възстановяване към предишна дата

20.05.2019 22:56 (преди 4 години и 10 месеца) | spursy | показана 764 пъти Статистики
Ако попаднете в неприятната ситуация, при която компютърът ви не може да зареди след рестарт, може да видите инструкциите на Microsoft как да се справите с проблема.
Microsoft признаха за поредния неприятен проблем в Windows 10. Той засяга всички компютри с включена защитна функция (system protection) и създаващи точка за възстановяване (system restore point). Ако например сте инсталирали някои от многото ъпдейти за Windows 10 и в последствие се опитате да върнете компютъра към предишна точка за възстановяване, то не просто няма да успеете, а дори системата няма да зареди. При рестарт компютърът няма да може да зареди работния плот и вероятно ще видите съобщение за грешка (0xc000021a). Проблемът се получава, когато съществуващите драйвери не съвпадат с изградения каталог в системния регистър на Windows 10. Оказва се, системата зарежда съществуващите драйвери, преди да възстанови по-късните версии на драйверите. Понеже версиите на драйверите не съвпадат с версиите на възстановените каталожни файлове, процесът на рестартиране увисва.
Ако се озовете в подобна неприятна ситуация, Майкрософт са направили инструкции как да излезете от нея. Може да ги видите на: https://support.microsoft.com/en-us/help/4503117/system-restore-on-windows-10-fails-after-you-install-updates

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.