download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

UserBenchmark промени алгоритмите си за тестване на процесори в полза на Intel

31.07.2019 03:44 (преди 1 година и 10 месеца) | spursy | показана 496 пъти Статистики
Според създателите, важността на многоядрената работа не е от голямо значение, защото малко софтуер би могъл да се възползва от нея.
UserBenchmark е една от популярните програми за тестване на компютърен хардуер, съставяща различни класации по производителност. Сега стана ясно, че създателите на продукта неочаквано са променили алгоритъма за класиране на процесорите, а промяната е в полза на Intel. Ако до скоро UserBenchmark съставяше общата оценка от показателите: 30% едноядрена производителност, 60% - 4-ядрената производителност и 10% многоядрената производителност, то вече оценката се съставя от цели 40% едноядрената производителност, а многоядрената производителност сега оказва влияние само с 2% на крайния резултат.
Това доведе до множество негативни реакции от страна на потребители с AMD процесори. Създателите на програмата оправдаха промени с това, че според тях мнозинството софтуер, включително игрите се създава за работа с едноядрената производителност. Все още много програми не са оптимизирани за работа с многоядрената производителност, защото това би усложнило чувствително кода им. Те допълват, че макар софтуерът и игрите постоянно да се развиват и постепенно все повече от тях да стават многоядрени, то това ще е дълъг процес, който ще отнеме години. Затова те смятат, че към момента новите Ryzen процесори идващи с повече ядра са надценени като производителност.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Опаковки и консумативи
Екстрапак ООД предлага повече от
700 вида опаковки и консумативи
shop.bags.bg

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2021   Experta Ltd.