download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Цели две години потребители на iPhone са били хаквани с лекота

02.09.2019 13:59 (преди 4 години и 6 месеца) | spursy | показана 893 пъти Статистики
Обновете системата на вашия телефон и променете паролите си за всички външни приложения, които използвате.
Информация от отдела за кибер сигурност на Google - Project Zero, разкри, че хиляди потребители на iPhone са станали жертва, а тяхна лична информация е била открадната, като рискyt все още да са шпионирани е голям. Най-притеснително е, че за да бъдат хакнати, потребителите не е било нужно да правят нищо повече от това да посетят конкретен интернет сайт. Престъпниците са разполагали с малка колекция предварително подготвени интернет страници и когато жертвата посети някоя от тях без да прави нищо повече е била напълно компрометирана. Недоброжелателите са имали пълна информация за местоположението по всяко време, личните снимки, пароли, история от чатове в различни програми като iMessage, WhatsApp, Telegram и др.
Единствената слабост при тази уязвимост, че при рестартиране на телефона, паметта се изчиства и жертвата вече не може да бъде следена от престъпниците. Това разбира се е до момента, в който отново не посети някой от зловредните сайтове. Дори това да не се случи, жертвата може да бъде шпионирана занапред и по друг начин. Все пак злосторниците вече са имали достъп до паролите за различните услуги и ако потребителят не ги е променил, то може да бъде все още следен.

Добрата новина е, че дупката вече е запушена. Google са уведомили Apple за проблема в началото на февруари, а само след седмица е била пусната софтуерна актуализация, която запушва уязвимостите. Въпреки това, заради много дългия период, в който такава чудовищна уязвимост е била активна се смята, че хиляди потребители са били поразени. Затова се препоръчва да обновите вашия iPhone към последна версия на iOS и да промените паролите си за всички приложения и услуги, които използвате на него.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.