download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Принтери на HP събират и изпращат информация какво печатате

30.09.2019 17:33 (преди 1 година и 8 месеца) | spursy | показана 502 пъти Статистики
Важно е да знаете, че ръчно можете да изключите по всяко време функцията да събират данни за активността ви.

Принтерите HP, както и софтуера, който идва заедно с тях имат интересна особеност, когато се инсталират с настройки по подразбиране. Оказва се, че HP събира и изпраща по интернет към своите сървъри различни данни за разпечатваните на принтера документи. Информацията включва различни метаданни за използваното устройство, като: дата и час на разпечатваните документи, брой страници, от кое приложение е бил зададен печата и др.
От HP не крият, че събират база данни за дейността на потребителите, но поясняват, че това се прави с цел подобряване качеството на обслужването и за по-добра релевантност на рекламите. Те подчертават, че не сканират нито един от разпечатваните документи, а събират данни само за различните използвани функции и технически характеристики на печата. Всичко това е законно, защото при инсталиране на съпътстващия принтера софтуер, потребителят дава съгласието си за тази дейност.
Интересна подробност е, че когато тонерът на устройството започне да намалява, потребителят получава съобщение, че може да закупи оригинален и качествен тонер на HP. За целта трябва да въведе адреса на електронната си поща и да потвърди поръчката, но по този начин потвърждава и, че е съгласен HP да събира и изпраща данните за разпечатваните документи. Разбира се, това е документирано с много малки букви и е трудно за забелязване.
Важно е да знаете, че възможността да събират данни за активността ви може да бъде изключена по всяко време от настройките. Въпросът е колко потребители изобщо разбират, че са следени и изключват ръчно тази функция.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Опаковки и консумативи
Екстрапак ООД предлага повече от
700 вида опаковки и консумативи
shop.bags.bg
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2021   Experta Ltd.