download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Samsung ще плаща обезщетение на собствениците на Galaxy S4

04.10.2019 12:44 (преди 4 години и 6 месеца) | spursy | показана 848 пъти Статистики
До края на месеца потребителите трябва да получат електронно писмо, което ще ги уведоми как могат да получат 10 долара, за това, че са били подведени за производителността на телефона им.
След дълги съдебни битки, технологичният гигант Samsung се съгласи да заплати по 10 американски долара обезщетение на собствениците на смартфона Galaxy S4. Според съда компанията съзнателно е заблудила потребителите по отношение на реалната производителност телефона, за да увеличи продажбите. Galaxy S4 беше пуснат на пазара през 2013 г., а година по-късно бе уличен в измама, което доведе до голям скандал и в последствие до завеждане на съдебно дело. Според ищците смартфонът е разпознавал, кога на него се извършват тестове с бенчмарк програми и задействал опция за повишаване на производителността, която иначе не е достъпна в стандартния потребителски режим на нормална употреба. Така Samsung е подправил тестовете в бенчмарковете и е публикувал неверни данни. Защитата на южнокорейския гигант твърдеше, че в Galaxy S4 няма софтуер, който може да увеличи производителността на процесора, графичния ускорител и другите компоненти. Крайното решение на съда обаче е в полза на ищците.
До края на този месец Samsung трябва да се свърже с всички собственици на Galaxy S4 по имейл и да ги уведоми по какъв начин могат да получат обезщетението си от 10 долара. Смята се, че общата сума възлиза на 13,4 милиона долара, но най-вероятно обезщетение ще получат само потребители от САЩ.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.