download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Представиха операционната система, която ще ни помага след Апокалипсиса

09.10.2019 22:05 (преди 4 години и 6 месеца) | spursy | показана 895 пъти Статистики
Когато краят на света дойде и сегашните технологии станат безполезни, предимство ще имат тези, които могат с подръчни средства да създадат базов компютър.
Много хора вярват, че краят на света наближава и се подготвят за този момент. Тук обаче не става дума за запасяване с консерви, оръжие и създаване на бункери, а за софтуерен проект целящ разработката на операционна система, която да помогне на хората в постапокалиптичния свят. Проектът носи името Collapse OS и е предназначен да управлява много слаби и базови, импровизирани компютри, които човек може да сглоби ръчно от останки на унищожени устройства. Collapse OS ще може да работи с 8-битови микропроцесори z80. Към момента те се използват в устройства като калкулатори, касови апарати, музикални инструменти и т.н. Според създателя на проекта, именно тези чипове ще са по-лесни за намиране в мрачното бъдеще, защото са произведени значително повече бройки, отколкото добре познатите ни 32-битови процесори. Ако наистина настъпи Апокалипсис се смята, че всичката актуална техника ще бъде унищожена или неизползваема. Затова всеки оцелял, който може да сглоби подръчно устройство от стари части ще има голямо преимущество. Collapse OS ще е предназначена за базови операции като писане и редактиране на текст и компилиране на сорс кодове за различните контролери и други процесори, което може да се окаже животоспасяващо.
Проектът е качен в GitHub ( https://github.com/hsoft/collapseos ), като там може да намерите и повече информация за него. Всеки желаещ разработчик може да се счита за поканен да се присъедини към развитието на тази ОС.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.