download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Facebook въвежда инструмент, който да следи здравето ви

31.10.2019 02:45 (преди 4 години) | spursy | показана 811 пъти Статистики
Друг е въпроса колко потребители ще са склонни да споделят подробности за здравословното си състояние с компания, която вече няколко пъти бе замесена в скандали за изтичане на лични данни.
Социалната мрежа Facebook възнамерява да стартира нова услуга, която да помага на потребителите да се грижат по-добре за здравето си. Preventive Health (Превантивно здраве) ще ви дава препоръки, напътствия и ще ви напомня за различни дейности касаещи здравето ви. Препоръките ще бъдат съобразени с вашата възраст и пол, като ще се фокусират върху тестове, които служат за ранното откриване на признаци на рак и сърдечносъдови заболявани. Приложението ще ви дава съвети, когато е подходящ момент да насрочите преглед и ще ви напомни, когато датата наближи. Зависимост сезона ще ви подканва да се ваксинирате срещу грип, да измервате редовно кръвното налягане и да проверявате холестерола си.
Вероятно функциите, които ще са включени ще стават все повече, но друг е въпросът колко потребители ще са склонни да споделят подробности за здравословното си състояние с компания, която вече няколко пъти бе замесена в скандали за изтичане на лични данни и очевидно не се справя добре с опазването на информацията за потребителите си. Facebook твърдят, че няма да споделят лична информация за вашата дейност в "превантивно здраве" с трети страни, като здравни организации или застрахователни компании например.
Услугата ще стартира първо в САЩ, като се очаква в бъдеще да стане активна за потребителите от цял свят.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2023   Experta Ltd.