download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

В Русия забраняват продажбата на смартфони и компютри без руски софтуер

03.12.2019 01:01 (преди 3 години и 11 месеца) | spursy | показана 838 пъти Статистики
Новите изисквания могат да разтърсят руския пазар и предстои да разберем как ще реагират производителите на хардуер и софтуер извън Русия.
Президентът на Русия Владимир Путин е подписал закон, който забранява продажбите на електроника определяна като "отделни видове сложни технологични стоки", без предварително инсталиран руски софтуер. Забраната ще влезе в сила от 1 юли 2020 година, а дотогава трябва да са ясни списъците с устройства, които са засегнати от новия закон, както и руският софтуер, който трябва да се инсталира на тях. Очаква се смартфони, таблети, лаптопи, компютри, смарт телевизори и друга електроника да са част от списъка.
Според създателите на новия закон, той ще улесни потребителите, като им спести време сами да инсталират руски програми след като закупят ново устройство. Също така вносният хардуер ще е по-привлекателен за закупуване, ако е подготвен предварително за използване в Русия. Интересът на руските софтуерни разработчици и интернет компании също ще бъде защитен чрез новия закон, а също така ще се намалят злоупотребите от страна на чуждестранни софтуерни компании.
Чужди производители на хардуер още преди време се обявиха против новия закон, като се позовават, че той нарушава изискванията на Световната търговска организация и може да създаде монопол на руския софтуерен пазар. Apple дори обяви, че ако такъв закон бъде приет ще напусне руския пазар.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2023   Experta Ltd.