download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Премахнаха футболист от английската висша лига от китайската версия на PES

20.12.2019 11:58 (преди 4 години и 4 месеца) | spursy | показана 962 пъти Статистики
Китайските власти не прощават дори на известни личности или компании, когато изкажат позиция, която ги засяга по някакъв начин.
Pro Evolution Soccer е една от най-популярните игри в света, в която мерят сили милиони геймъри. Китайската версия на PES 2020 обаче, ще бъде лишена от присъствието на известния футболист Месут Йозил, който към момента играе в Арсенал. Йозил е мюсюлманин от турски произход, който си навлече гнева на китайските власти, като публикува в Twitter мнение възхваляващо съпротивата на Уйгурите. Футболистът критикува както китайското правителство, че подлага на терор въпросното етническо малцинство, така и останалите мюсюлмани по света, които си мълчат и не подкрепят своите събратя.
Отговорът на китайските власти не закъсня, като те определят позицията на Йозил като екстремна. Те смятат, че с тези думи футболиста е наранил чувствата на китайските фенове и нарушава духа на любов и мир, който носи спорта.
Йозил не получи подкрепа от отбора си Арсенал, който се разграничи от думите му и заяви, че не се занимава с политика. Също така компанията разпространяваща Pro Evolution Soccer в Китай побърза да съобщи, че германският играч е премахнат от три актуални игрови заглавия в страната.
Това не е първият скандал свързан с Уйгурите. Преди време стана ясно, че потребители на iPhone са били хаквани с години, а Apple смята, че Google са внесли излишна паника сред потребителите.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.