download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Появи се реклама на Edge директно в старт менюто на Windows 10

12.02.2020 00:54 (преди 4 години и 1 месец) | spursy | показана 1029 пъти Статистики
За разлика от другите реклами на различни места в ОС, то тази може да бъде спряна от настройките.
Скоро ви информирахме за Нова реклама в Windows 10, която отново не може да бъде спряна. Сега Microsoft продължават с разширяването на рекламата в операционната система на различни места. От началото на този месец, потребителите използващи браузъра Mozilla Firefox биват изненадани от агресивна реклама директно в Старт менюто. Текстът гласи: "Все още използвате Firefox? Microsoft Edge е тук", като ако натиснете върху него ще бъдете препратени към сървърите на Майкрософт от които се изтегля техния браузър.
Все пак за разлика от предишните изненадващи реклами в Windows 10, то тази може да бъде спряна с натискане на десен бутон на мишката върху нея и от появилото се меню да бъде избрано "Изключване на всички предложения". Също така от настройките може да се изключи опцията за показване на предложения в старт менюто.
Това обаче може да затрудни по-начинаещи потребители, а според експерти рекламата на Edge директно в Start Menu нарушава антитръстовите правила.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 16.02.20, 22:25, soft-support:
    Edge и преди доста нахално се е опитвал да потиска Firefox и да предлага по различни начини на потребителите да го сменят. Не е много коректно, но в днешно време явно няма особено място за етика. Поне потребителя все още има свободата да избира и да използва Firefox, който е доста добър всъщност.
  • Понеделник, 17.02.20, 22:06, karadzha:
    ” Edge и преди доста нахално се е опитвал да потиска Firefox и да предлага по различни начини на потребителите да го сменят. Не е много коректно, но в днешно време явно няма особено място за етика. Поне потребителя все още има свободата да избира и да използва Firefox, който е доста добър всъщност. „

    Фирефокса и Операта са най-добрите браузъри

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.