download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Филм-екскурзия из Ермитажа е заснет с iPhone 11 Pro на един дубъл и с едно зареждане

12.03.2020 12:24 (преди 4 години и 1 месец) | stefankr | показана 1225 пъти Статистики
На официалния канал на Apple Русия в YouTube е публикуван филм с продължителност над пет часа, който представлява екскурзия из знаменития Ермитаж и е заснет с iPhone 11 Pro на един дубъл и с едно зареждане. В съвместния проект на Apple и Ермитажа са показани 45 зали и почти 600 произведения на изкуството от колекцията на великия музей в Санкт Петербург.
Режисьорът Аксиния Гог представя и музея, и великолепните възможности на новата камера, и прекрасните показатели за автономна работа на iPhone 11 Pro. Редом с филма е публикуван и кратък трейлър на проекта.

Аксиния Гог казва: "За мен Ермитажът е специален персонаж, главният герой на нашето пътуване, който живее собствен живота. В проекта за мен е важна връзката между времената: по-точно изкуството, съществуващо извън времето и съвременния живот, най-новите технологии. Надявам се, че зрителите ще намерят време да се успеят да избягат от ежедневната суета и се потопят в медитативната красота. Преди това нямах опит с iPhone при подобни мащабни проекти. Моят екип и аз подробно проучихме всички функции на телефона (камера, батерия, компактен размер и лекота), много творчески решения бяха изградени около тях."

Уникалният петчасов филм включва оригинални композиции на Роман Литвинов (Mujuice), Антон Шварц и Габриел Прокофиев, хореографски изпълнения, както и живо изпълнение на неокласическия пианист Кирил Рихтер. Плейлистът на проекта е наличен в Apple Music.

Любопитно е, че след заснемането, проведено в 4K резолюция, зарядът на батерията на устройството е бил 19%, а крайният размер на файла е достигнал 126 GB. В същото време, за да създаде филма, Николай Пигарев, член на екипа на проекта, разработи напълно ново приложение, което ви позволява ръчно и дистанционно да използвате Apple Watch за контрол на настройките на снимане (ISO настройки, фокус и баланс на бялото). Това приложение, наречено Catch (от думите Camera и Apple Watch), е достъпно в App Store.

Михаил Пиотровски, генерален директор на Държавния музей Ермитаж, коментира проекта по този начин: „Представяме уникален експериментален филм, който показва нов облик на музея. Филмът изобразява пътуване през Ермитажа на човек, който размишлява върху произведения на изкуството - по този начин ние насочваме зрителя към бавно разчитане образите на музея. Филмът беше подготвен с най-модерните технологии, но в същото време показва класически музей и класическо изкуство. Той показва привидно „обикновен“ Ермитаж, но от необичаен ъгъл. Всичко това е следващият етап на електронната естетика, когато технологиите започват да хуманизират. Това е модерност."

Държавният музей Ермитаж е отворен за обществеността от 1852г. Колекцията на един от най-големите музеи в света включва повече от три милиона артефакти. Аксиния Гог прекарва много време в музея като дете, а майка ѝ работи в Третяковската галерия в Москва.

Източник: 3DnewsRu

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.