download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Браузърът Edge изпраща ненужно много информация за вас

19.03.2020 13:13 (преди 2 години и 3 месеца) | spursy | показана 489 пъти Статистики
Руският браузър Yandex също злоупотребява със събираната информация за дейността ви в мрежата.
Microsoft пресъздадоха от нулата своя интернет браузър Edge, който първоначално използваше собствен енджин, а в последствие без изграден базирайки се на кода на Chromium. Въпреки това, програмистите на Майкрософт явно са преработили доста неща и са добавили собствени екстри. Проведени тестове с някои от най-популярните браузъри, като: Google Chrome, Firefox, Brave, Yandex и Apple Safari, показват интересни резултати. Оказва се, че Edge и Yandex злоупотребяват, като събират и изпращат повече от необходимата информация за потребителите до създателите си.
Конкретно Edge изпраща уникални хардуерни идентификатори за компютъра ви към Microsoft. Също така всеки URL адрес въведен в браузъра се споделя с Bing, както и с други услуги на Microsoft като SmartScreen. Функцията за автоматично търсенето събира подробности за посетените от вас уеб страници. Цялото това събиране и постоянно изпращане на информация към сървърите на Майкрософт не може да бъде изключено от настройките. Изключение прави Microsoft Edge for Enterprise (Business), която за разлика от потребителската версия позволява на администраторите по-голям контрол и възможност за деактивиране на телеметрията.
Руският браузър Yandex има подобни лоши практики, като също изпраща хардуерен идентификатор за устройството и допълнителна информация за престоя в интернет.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2022   Experta Ltd.