download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

ЕС предупреждава, че претоварване на интернет може да срине мрежата

19.03.2020 21:30 (преди 4 години) | spursy | показана 1009 пъти Статистики
Не претоварвайте мрежата с излишен трафик, за да не останем без нея след някой друг ден.
Епидемията от COVID-19 накара много потребители да останат по домовете си. Независимо дали работят, играят игри или комуникират с познатите си, повечето им действия са свързани с използването на интернет. До скоро телекомуникационните компании бяха уверени, че инфраструктурата ще издържи, но по последни данни натоварванията са скочили многократно. Притесненията идват от това, че инфраструктурата е изградена да издържа на отделни периоди пикове от трафик, например всяка вечер, но сега пикът се е разтеглил от обяд до 21 часа вечерта.
Много хора правят видео конференции, много деца учат от вкъщи, други играят игри, а четвърти гледат филми директно онлайн.
В Италия има до 75% ръст в трафика през уикендите. Проблем във Великобритания не е позволил на стотици хиляди да говорят с хора от други мрежи, а в страната има 30% ръст на гласовите обаждания. В Испания призовава потребителите да теглят в часовете, които не са пикови, а натоварването на мобилните мрежи е скочило с 50%. Facebook отчита постоянно потреблението дори над пиковите нива по Нова Година.
Тези и много подобни данни показват, че има риск интернет мрежата да се срине, затова е нужно всички да се отнесем отговорно.
Европейският съюз призова платформите за стрийминг като Netflix и YouTube да ограничат услугите си, като предлагат само стандартно качество, без високо качество.
И все пак всичко зависи от нас, не претоварвайте мрежата с излишен трафик, за да не останем без нея след някой друг ден.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.