download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

МВР ще следи телефоните на всички поставени под карантина с COVID-19

22.03.2020 21:02 (преди 1 година и 6 месеца) | spursy | показана 582 пъти Статистики
Промените в закона все още не са влезли в сила.
Измененията на "Закона за действие по време на извънредното положение" гласувани от парламента на България дават възможност на МВР да следи всички граждани поставени под карантина, заради коронавирус чрез мобилния им телефон. Мобилните оператори и доставчиците на интернет вече ще са длъжни да предоставят на МВР информация за местоположението на конкретни лица. Това ще става чрез локализирането на устройства в дадена клетка. Става въпрос за лица хоспитализирани заради COVID-19 или такива под домашна карантина. Службите няма да имат достъп до информация от телефона, както няма да знаят използваните приложения и провежданите разговори. За тях ще е достъпна само информация относно местоположението на телефона, като се предполага, че той ще е заедно със собственика си. Промените в закона все още не са влезли в сила след наложеното вето от Президента.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

 • Вторник, 24.03.20, 10:22, johnmotson:

  Google отдавна, доста години следи местоположението на абонат с точно обозначен на световната карта маршрут а за МВР е въпрос на секунди да те открие!!! Колкото и да иска да му се вярва на някой, че с премахването или поставянето на някое тикче в настройките ще се скрие абонат! Преди 3 години Google ме проследи до края на света с точно описан всеки един престой, траял дори 2 минути! Беше за зареждане на кола с гориво и 2 кафета от автомат а всичко ставаше на много хиляди километри от Европа! Няма измъкване ако не го захвърлиш тоя телефон докато пътуваш.

 • Вторник, 24.03.20, 22:18, iceman_:
  Да де, ама сега е - официално.
 • Сряда, 25.03.20, 19:04, johnmotson:
  Както сега, така и преди години е официално! Отваряш си профила в Google и ако си само с един профил де, ще си видиш всички пътувания, дори и до кварталното магазинче на 20м от местоживеенето ти.

 • Четвъртък, 26.03.20, 20:25, iceman_:
  Както сега, така и преди години е официално! Отваряш си профила в Google и ако си само с един профил де, ще си видиш всички пътувания, дори и до кварталното магазинче на 20м от местоживеенето ти.

  МВР ще следи телефоните на всички поставени под карантина с COVID-19 ... а не - Гугъл.

 • Четвъртък, 26.03.20, 23:08, soft-support:
  Да, но ще може да изисква информация само до коя мобилна клетка е бил за последно телефона. Няма да има достъп до друга информация, като обменяни данни. Възможността да изисква информация е само в условия на обявено извънредно положение.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Опаковки и консумативи
Екстрапак ООД предлага повече от
700 вида опаковки и консумативи
shop.bags.bg
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2021   Experta Ltd.