download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Голям скок в разпространението на фалшиви имейли

19.04.2020 00:35 (преди 2 години и 2 месеца) | spursy | показана 825 пъти Статистики
Google блокират по 18 милиона фалшиви електронни писма всеки ден. Затова бъдете внимателни, когато получите email от съмнителен източник.

Покрай световната пандемия COVID-19, много злосторници се опитва да се възползват от ситуацията. Затова се отчита огромно повишение на броя измамни имейли, които се разпространяват ежедневно.
Google обявиха, че всеки ден блокират по 18 милиона фалшиви електронни писма. Мейлите обикновено са свързани по някакъв начин с коронавирус. Например като се представят като важна информация от държавни агенции или дори Световната здравна организация. Други пък са насочени към бизнеса, като заблуждават, че съдържат нова информация за икономически стимули като кредитни мораториуми или държавни помощи. Има и варианти, при които уж подателят е голяма и известна компания. При всеки от тези фишинг имейли се цели потребителя да бъде подведен и компютърът му да бъде заразен с вируси, да му бъдат откраднати лични данни, включително пароли, или пък да бъде измамен да направи дарение.
Затова бъдете с повишено внимание, когато получите електронно писмо от съмнителен източник и взимайте предпазни мерки, за да предпазите себе си и компютъра си.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2022   Experta Ltd.