download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Windows 10 May 2020 Update поврежда и Storage Spaces

17.06.2020 23:03 (преди 3 години и 10 месеца) | spursy | показана 739 пъти Статистики
Поредният от многото проблеми възникнали след пускането на голямото пролетно обновление.
Наскоро разпространеният Windows 10 May 2020 Update продължава да създава нови и нови проблеми, за които ви информираме в последните седмици. Сега стана ясно, че голямото обновление срива работата на Storage Spaces. За незапознатите Storage Spaces е технология в Windows, която ви помага да защитите данните си в случай на повреда на даден диск. Тя позволява да обедините няколко диска като общ масив, а общият капацитет от тези дискове, може да бъде използван за създаване на виртуални дискове, наречени Storage Spaces. Функцията наподобява принципа на работа на RAID масивите, но в случая става дума само за софтуерно обединяване.
Но да се върнем към проблема причинен от May 2020 Update - водещ до погрешно визуализиране на създадените дялове във формат RAW, а не като NTFS или ReFS в Disk Manager.
Microsoft категорично подчертават, че ако това се случи при вас, не бива да изпълнявате "chkdsk" (служи за проверка на диска за грешки). Ако го направите, може да повредите създадените пространства за съхранение. За да предпазите личните си файлове, Майкрософт ви съветват да маркирате пространствата за съхранение като само за четене. Така няма да можете да записвате нови данни, но ще предпазите наличните, докато бъде пусната нова актуализация решаваща проблема.
За да настроите Storage Spaces само за четене, от Start бутона напишете "Power Shell", след което кликнете върху него с десния бутон и изберете "Изпълни като администратор". Ще се отвори нов прозорец, в който въведете следната команда и натиснете Enter:
get-virtualdisk | ? WriteCacheSize -gt 0 | get-диск | set-disk -IsReadOnly $ true

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.