download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Огромен скок на атаките срещу домашни рутери

22.07.2020 17:41 (преди 3 години и 9 месеца) | spursy | показана 830 пъти Статистики
Смята се, че това се дължи на конкуренцията между различни групи киберпрестъпници. Отнесете се сериозно и предпазете мрежата си.
Скоро след като стана ясно, че Производителните на рутери притеснително са занемарили сигурността на домашните потребители, сега излезе нова информация, според която се наблюдава огромен ръст на атаките.
Експерти по кибер-сигурност отчитат значително увеличение на атаките срещу домашни рутери в последните месеци. Става въпрос за стотици милиони случаи, а нарастването спрямо преди година е десетократно по-голямо. Смята се, че това се дължи на конкуренцията между различни групи кибер-престъпници, които се опитват да превземат възможно най-много домашни маршрутизатори, за да ги включат към техните ботнет мрежи. В последствие тази огромна армия инфектирани устройства може да се използва за DDoS атаки или като инструмент за анонимност при различни видове незаконни действия. Конкуренцията между различните престъпни банди е толкова голяма, че ако заразният софтуер на една, засече, че в рутера на жертвата вече има друг зловреден софтуер, то го премахва напълно.
Използвайте силни и сложни пароли, обновете фърмуерът към последна версия, задайте правилни настройки и обезателно прочетете нашата статия - Новите заплахи - вашия рутер

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.