download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Garmin ще се нуждае от повече време, за да се възстанови след мащабна хакерска атака

27.07.2020 15:12 (преди 3 години и 8 месеца) | spursy | показана 800 пъти Статистики
От компанията заявиха, че ще успеят да запазят всички потребителски данни, включително чувствителна информация, но не дават срокове, в които устройствата им ще започнат да работят отново.
Garmin е един от най-известните производители на електроника за носене, камери и навигационни системи. Пътешественици, спортисти и активни хора използват онлайн услугите на компанията, които дават възможност за запис и анализ на данните за направените тренировки, пътешествия, пътувания и полети.
През миналата седмица неочаквано услугите на Garmin се сринаха и така милионите устройства вече не могат да се използват по предназначение. Оказа се, че компанията е поразена от мащабен хакерски пробив и част от системите са били криптирани. Макар вече да минаха няколко дни, все още няма по-подробна официална информация, официалния сайт Garmin.com понякога не работи, няма активни колцентър и онлайн чат. Дори да закупите ново Garmin устройство в момента, няма да може да го използвате докато електронния облак не възобнови работа.
Според служители на компанията предпочитащи да останат анонимни, цялата работа е блокирана заради ransomware атака, която е криптирала множество системи. Спряна е дори част от производствената линия!
Смята се, че Garmin са поразени от рансъмуер WastedLocker, а похитителите искат откуп в размер на колосалните 10 милиона долара. IT специалистите в компанията явно не са успели да реагират достатъчно бързо и процесът на заразяване и криптиране на файловете се е разпространил лавинообразно. Затова в опит да предотвратят по-сериозни щети, служителите започнали да изключват всички компютри и сървъри в локалната мрежа, до които имали достъп.
Вече е очевидно, че Garmin е пострадала сериозно и ще са нужни дни и дори седмици, за да се възстанови. Случаят ни кара да се замислим за все повечето услуги използващи електронни облаци и как качествен хардуер става непотребен без онлайн връзка.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.