download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Хакнаха германска болница и пациент почина заради неуредиците от това

18.09.2020 13:44 (преди 3 години и 6 месеца) | spursy | показана 846 пъти Статистики
Тридесет сървъра в болницата са били криптирани, а целта на похитителите е искане на откуп. Вероятно атаката е била планирана срещу университета, но по погрешка е засегнала медицинското заведение.
Погрешно насочена хакерска атака е довела до отказ на ИТ системи на голяма болница в Дюселдорф. В резултат на атаката, системите последователно се сриват и болницата губи достъп до данните си. Най-спешните пациенти са пренасочени към други болници, а планираните операции са отложени. За съжаление жена, която се е нуждаела от спешен прием е починала, след като е била пренасочена към друг град за лечение и загубеното време се е оказало фатално.
Разследващите инцидента са установили, че пробива в системите на болницата е дошъл от слабо място в "широко използван търговски софтуер". Властите съобщават, че 30 сървъра в болницата са криптирани миналата седмица, а на един от сървърите е оставена бележка за изнудване. Важен детайл е, че бележката е адресирана до университета Хайнрих Хайне, към който е свързана болницата в Дюселдорф, а не към самата болница. Затова се смята, че хакерската атака е целяла именно университета, но нещо се е объркало. Полицията в Дюселдорф се е свързала с похитителите и са обяснили, че болницата е засегната, a живота на пациентите е застрашен. Като резултат от това хакерите са прекратили атаката и са предоставили цифров ключ за дешифриране на заключените данни. Веднага след това похитителите са прекъснали връзката и вече няма контакт с тях, като не е ясно дали ще бъдат разкрити. Води се разследване срещу неизвестните извършители по подозрение за непредумишлено убийство. Компютърните системи на болницата постепенно биват възстановявани и вероятно повечето данни ще бъдат спасени.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.