download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Възможно е цените за хостинг да поскъпнат

11.10.2020 20:54 (преди 3 години и 6 месеца) | spursy | показана 745 пъти Статистики
Все пак компаниите могат да предприемат гъвкави решения, за да се избегне задължително повишение за всички.
Независимо коя услуга за уеб хостинг сте избрали за вашия интернет сайт, скоро може да усетите увеличение на цените. Евентуалното покачването няма да е само за България, а ще е в световен мащаб, като се дължи на ново ценообразуване на лицензите за хостинг компаниите от страна на cPanel.
cPanel е вероятно най-популярния контролен панел за уеб хостинг. Той е Линукс базиран и осигурява графичен интерфейс и инструменти, предназначени да опростят процеса на работа с уеб сайт за крайния потребител.

Хостинг пазарът се е променил значително от първоначалното пускане на cPanel през 1996 г. до днес. И ако от тогава до сега хостинг компаниите заплащат лиценз на сървър, то занапред, цената ще се образува според броя клиенти. Това ще повиши разходите на хостинг компаниите, а от там следват опасенията, че може това повишение да бъде прехвърлено към потребителите.
Разбира се, има различни варианти и не е задължително цената за крайния потребител да се увеличи. Някои компании предлагат алтернативен софтуер на cPanel, който макар да не е толкова функционален, може да задоволява нуждите на много потребители. Други компании предлагат cPanel като допълнителна услуга, за която потребителите избират дали да платят или не. Трети вариант е самите доставчици да поемат новите цени, които са по 0.30 долара на акаунт, което определено не е голяма сума на фона на месечната такса за хостинг.
Новото ценообразуване вече е в сила, но от следващата година ще се отрази на хостинг компаниите при подновяване на лицензите. Предстои да видим дали българските хостинг компании ще предприемат увеличение на цените.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 14.10.20, 14:48, iceman_:
    Колко ще е увеличението?
  • Неделя, 18.10.20, 19:23, avanteex:
    то до сега хич не са били много евтини ,ако и поскъпнат още ужас.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.