download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft продължава с отчаяните си опити да ви убеди да използвате Edge и да се откажете от IE

29.10.2020 14:25 (преди 3 години и 4 месеца) | spursy | показана 675 пъти Статистики
Корпорацията полага големи усилия и инвестира сериозни суми, за да популяризира браузъра си, но засега без особен успех.
Много пъти е ставало дума за опитите на Майкрософт да подтикнат повече потребители да използват браузъра Edge. Често с ежемесечните обновления на Windows 10 идват и неочаквани "екстри", които по някакъв начин ви призовават да преминете към браузъра на Майкрософт. Обновленията от този месец запазват тази тенденция. Ако имате иконката на Edge в лентата за задачи, може да започнете да виждате ново изскачащо съобщение, което ви призовава да пробвате новия Edge. За щастие, можете да спрете това съобщени, като влезете в настройките на браузъра: Settings > System > Notifications & Actions и изключите Tips and Suggestions.
Microsoft активно рекламира Edge в интернет, както и в самата ОС Windows 10, като например Start менюто и Windows Search, но въпреки това мнозинството потребители предпочитат да използват друг браузър за основен.
Още по-интересно е, че има потребители, които все още използват Internet Explorer, а Майкрософт са предприели крайни стъпки, за да ги откажат от този навик. За целта все повече страници ще засичат ако посетителя използва IE и ще му показват съобщение, че този уебсайт не работи с Internet Explorer и го подканват да премине към Edge. Списъкът със страници показващи това съобщение постоянно се увеличава и включва Twitter, Instagram, Google Drive, Yahoo Mail и редица други.
Припомняме, че наскоро Microsoft пенсионира Internet Explorer и от месец август 2021 г. приложения и услуги на софтуерния гигант няма да функционират нормално под остарелия браузър.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.