download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Как да превърнете стария непотребен компютър в Android TV устройство?

17.11.2020 14:17 (преди 3 години и 4 месеца) | spursy | показана 946 пъти Статистики

Интересен проект, който може да намери ново приложение на забравения и слаб PC.

Много хора разполагат със стар компютър, който вече не използват, защото е прекалено слаб за съвременните нужди. Преди години бе написана статията Какво да правим със стария забравен компютър?, като много от съветите в нея са приложими и днес.
Сега обаче се появи още една алтернатива - Android TV x86, портната операционна система съвместима с повечето х86 процесори и компютри. Така ще можете да превърнете стария непотребен компютър в качествен медиен център. Не е нужно да си купувате телевизионни приставки, като например NVIDIA Shield TV, Xiaomi Mi Box S и др., защото интерфейса на Android TV x86 е аналогичен на техния.
Достатъчно е машината да има двуядрен 64 битов процесор на 1.2 GHz, 2GB RAM памет (би работила и с 1GB, но не е препоръчително), графична карта с поне 64MB и малък твърд диск с препоръчително 16 GB или повече място.
Актуалната към момента версия на Android TV x86 има няколко недостатъка. Дискът трябва да се форматира в ext4 формат. Вграденият Chromecast не работи без поддръжка на DRM. Netflix работи като на мобилно устройство, затова не показва съдържанието с високо HD качество.
Въпреки това обаче, този интересен проект може да намери отлично приложение за старата ви машина, която седи забравена и прибрана някъде.

Свалете си Android TV x86 от тук.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 18.11.20, 21:17, iceman_:
    ...
    Достатъчно е машината да има двуядрен 64 битов процесор
    ...

    Не е ли х86 ?

  • Петък, 20.11.20, 10:32, spursy:
    ” ...
    Достатъчно е машината да има двуядрен 64 битов процесор
    ...

    Не е ли х86 ? „

    x86 се нарича общата микроархитектура, която през годините е била разширявана към по-голям размер на машинната дума (16-32-64).
    В случаят се изисква 64 битов процесор, но такива има и от преди 15 години.

  • Петък, 20.11.20, 22:01, iceman_:
    Ок, а не е ли по-добре да се дадат 50-100 лева за една нова приставка с много екстри, отколкото стария компютър да изгори толкова ток за година ... и малко след това и той да изгори?
  • Събота, 21.11.20, 10:20, spursy:
    ” Ок, а не е ли по-добре да се дадат 50-100 лева за една нова приставка с много екстри, отколкото стария компютър да изгори толкова ток за година ... и малко след това и той да изгори? „

    Въпрос на личен избор. Компютърът едва ли ще гори много ток, дори мощните компютри не горят, ако не са натоварени. Дали ще изгори компютъра е толкова вероятно, колкото да изгори приставката. Екстрите би трябвало да са аналогични имайки предвид, че самата ОС е портната и еднаква. Горната новина е само едно от различните приложения за стар PC.

  • Вторник, 24.11.20, 15:34, svilen73:
    За мен стар комп единствено за мултимедиен сървар у дома или файлов но за съхранение на малки неща за домашна употреба. За всекидневна работа с колкото и лека ОС да е си е тегаво. И пробвал съм го това чудо и то на добър комп и мое мнение не става ( много крашове и бъгове ) по-скоро е изнервящо. Една лека истинска линукс дистрибуция е по-удачния вариянт.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.