download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Нова реклама в Windows 10, която е крайно натрапчива и не може да бъде спряна

08.12.2020 14:54 (преди 3 години и 4 месеца) | spursy | показана 809 пъти Статистики
Майкрософт продължават да притискат потребителите си, да използват допълнителен техен софтуер и интернет браузъра Edge.
Microsoft са добавили с последните обновления и нов рекламен елемент в програмния прозорец на настройките на Windows 10. Новата "екстра" се отнася за компютри работещи под версия May 2020 Update или по-горна. Рекламата този път е още по-натрапчива и отблъскваща.

Новият банер е в раздела за системни настройки и гласи "Get even more out of Windows" (Извлечете още повече от Windows). Ако кликнете на този банер ще се появи нова страница на целия екран, скриваща всичко останало и предлагаща различни продукти на Microsoft.

Още по-крайно е, че този екран не може да бъде затворен и потребителя има само две опции - "remind me in 3 days" (напомни ми след 3 дни) и "Continue" (Продължи). Ако изберете втората възможност се зарежда нов прозорец на цял екран, който не може да се затвори, и който ви насърчава да използвате препоръчани настройки на браузъра. Ако се съгласите и дадете "apply the settings", Edge става браузър по подразбиране в системата ви, а търсачката по подразбиране е Bing.

Ако сте дали да пропуснете тези препоръчителни настройки, блокиращият работата ви прозорец продължава да не се маха и се зарежда трети такъв, който ви предлага да ползвате облачния офис пакет Microsoft 365 . Едва сега е предвиден бутона "no thanks", който да затвори прозореца и да ви върне контрола над компютъра ви.

Но това не е всичко! След като бъдете върнати в настройките ще се появи неголям прозорец, който предлага да бъдат направени препоръчителни настройки, с които Microsoft Edge става браузър по подразбиране.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.