download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Скандалът около Parler тепърва ще се разраства

12.01.2021 11:58 (преди 3 години и 2 месеца) | spursy | показана 786 пъти Статистики
Обвиняват Amazon, Google, Facebook и Apple, че водят война срещу свободата на словото и налагат безгранична цензура.
От днес социалната мрежа Parler вече е изцяло недостъпна, след като през последните дни популярността и нарасна в пъти. Голямо значение за това изигра блокирането на акаунтите на американския президент Доналд Тръмп в други социални мрежи, като Twitter и Facebook. Хиляди потребители несъгласни с цензурата в интернет налагана от Google и Facebook започнаха да изразяват мнението си в Parler.
Вчера Amazon внезапно прекрати хостинга на тази социална мрежа, а ден по-рано Apple и Google премахнаха приложението на Parler от своите интернет магазини. Parler заведе дело срещу Amazon във федералния съд на Сиатъл за незаконно едностранно прекратяване на договора, а същевременно се опитва да прехвърли мрежата си към друг провайдър. Засега обаче останалите хостинг компании отказват да приютят Parler, заради натиск от страна на Amazon, Google и Apple.
Скандалът тепърва ще се разраства, защото друг партньор на Parler - доставчикът на пощенски услуги е предоставил на трети лица администраторска парола за достъп до социалната мрежа. Така трети лица са успели да изтеглят почти цялото съдържание на Parler малко преди изключването. Всички лични съобщения на потребителите, снимки, видео, файлове, сканирани персонални документи (копие на шофьорска книжка и номер на социалните осигуровки, които се предоставят, за да бъде потвърден даден акаунт), са били компрометирани. Изтеглени са дори отбелязаните като изтрити страници и материали.
Основателят на Parler - Джон Матци обяви, че ще направи всичко, което може, за да намери нов доставчик за платформата и обвини интернет гигантите, че водят война срещу свободата на словото.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.