download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Mozilla преминава към нова екологична политика и начин на работа

27.01.2021 11:44 (преди 3 години и 2 месеца) | spursy | показана 778 пъти Статистики
Компанията иска да бъде част от вятъра на промяната и освен да промени собствените си методи на работа към екологични, да помогне и на други фирми да го направят.
Mozilla обяви, че предприема промени в методите си на работа, за да намали вредните емисии и минимизира вредите последици за околната среда и природата. Част от предприетите стъпки ще бъдат: преминаване на офисите към възобновяема енергия; промяна на политиката за пътувания и практикуване само при реална нужда; повече отдалечена работа чрез модерни технологии и оптимизиране на облачните услуги.
Освен това Mozilla ще се стремят да намалят до най-ниски нива генерирането на отпадъци в офисите им. Също така ще се намали максимално използването на хартия.
Компанията е отворена към разработка и сътрудничество в екологичните инициативи с други организации. Затова ще споделя материалите, инструментите и методологиите, които използва, за да могат и други фирми да преминат към тях. Предвиждат се и обучения за служителите, за да могат и те да пренесат промяната и в личния си живот извън работната среда.

Вече сме ви информирали, че Mozilla е в тежко финансово състояние, което наложи да съкрати голям процент от служителите си и да преустанови работа по някои проекти. Един от спрените проекти Mozilla Developer Network (MDN) - платформа за публикуване на документация за уеб разработчици, ще получи подкрепа чрез нова фондация. Open Web Docs има за цел да привлече заинтересовани компании за съфинансиране на автори, които пишат и поддържат актуална документация за MDN. Сред основните спонсори са Google, Microsoft, W3C, Samsung и Igalia.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 04.02.21, 16:18, iceman_:
    ” Кое точно е глупост? Тези тенденции тепърва ще се засилват в бъдеще. Пак не разбирам какво имате предвид? „

    Ами същото това. Плюс - глобалното затопляне .... и тн.

  • Четвъртък, 04.02.21, 17:17, spursy:
    Страхотна аргументация!
    Явно това, някои служители на Mozilla да работят дистанционно, без да ходят в офиса, да използват по-малко хартия и да създават по-малко боклук в офисите си е ненужно. Мениджърите им да осъществяват срещите си онлайн, без да пътува с колата за конкретна среща, също е излишно. Само не знам защо се хабят да правят организация на работа, като iceman_ смята, че е глупост?
  • Събота, 06.02.21, 10:44, iceman_:
    Добре spursy, не знам дали трябва да отваряме темата за зелена енергия , глобално затопляне и тн. Щото ще стигнем и до електрокари като Тесла , а накрая и до някои теории... Двама трима сме тук , но дори и толкова - няма да се разберем.
    Но ако се наложи - може да отворим отделна тема, де.
  • Понеделник, 08.02.21, 08:20, spursy:
    В случая темата не е за глобално затопляне, а че една голяма компания е решила да работи по начин, който генерира по-малко отпадъци и консумира по-малко ресурси. Някои от нещата залегнали в плановете им са лесно постижими и за всяка друга компания, а дори и за частни лица. Аз например също живея и работя по начин, по който да оставам по-малко боклук след себе си и без да използвам излишни ресурси.
  • Понеделник, 08.02.21, 18:53, iceman_:
    ” В случая темата не е за глобално затопляне, а че една голяма компания е решила да работи по начин, който генерира по-малко отпадъци и консумира по-малко ресурси. Някои от нещата залегнали в плановете им са лесно постижими и за всяка друга компания, а дори и за частни лица. Аз например също живея и работя по начин, по който да оставам по-малко боклук след себе си и без да използвам излишни ресурси. „

    Добре. Благодаря.

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.