download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

След над 10 години съдебна битка - Google спечели срещу Oracle

09.04.2021 13:24 (преди 1 година и 2 месеца) | spursy | показана 458 пъти Статистики
Решението е окончателно и улесни софтуерните компании да претендират за "честна употреба" при копиране на произведения от други фирми.
След повече от 10 години Върховният съд на САЩ сложи точка на спора между гигантите Google и Oracle. През 2010 г. Oracle заведе дело срещу Google, като обвинението беше в нелоялна употреба на Java API при създаването на мобилната платформа Android. Ищецът твърдеше, че Google са копирали 11,5 хиляди реда код. Исканата компенсация варираше през годините, като най-ниско падна до 1 млрд. долара, а горната граница достигна до 8,8 млрд. долара.
Окончателното решение на Върховния съд на САЩ постановява, че използването на кода не носи рискове за Oracle и в същото време това не дава възможност да ограничава пазара в бъдеще. Google не е нарушила закона със своите действия. От интернет гиганта със задоволство коментират, че решението е победа за потребителите, оперативната съвместимост и компютърните науки. То ще осигури правна сигурност на следващото поколение разработчици, чиито нови софтуерни продукти и услуги ще бъдат от полза за потребителите.
Възможно е това решение да отприщи вълна от повече случаи на копиране на код, което да доведе до повече съдебни дела в бъдеще.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2022   Experta Ltd.