download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Очаква се пазара на рутери също да пострада от недостиг на чипове

12.04.2021 15:48 (преди 3 години) | spursy | показана 939 пъти Статистики
Качественото мрежово оборудване вероятно ще поскъпне през тази година.
След като Глобалният дефицит на чипове засегна и мониторите, сега има опасения, че това ще се случи и с широколентовите рутери. Глобалният недостиг на чипове, засегнал най-различни сектори, ще се отрази и на мрежовото оборудване през втората половина на тази година според анализатори. От една страна дефицита на чипове забавя производството, а от друга се наблюдава повишен интерес към ново мрежово оборудване. Това вероятно се дължи на пандемията COVID-19, заради която много хора учат и работят от вкъщи, което увеличава нуждите им от мрежов капацитет. Вече има информация как големи доставчици на интернет услуги са били известени, че ще има забавяне на доставките на поръчаните от тях рутери и друго мрежово оборудване. Забавянето е възможно да продължи повече от година.

Засега все още има налични количества рутери на склад, но при очертаващите се продължителни забавяния на нови доставки е неизбежно най-търсените модели да се изчерпат и от там повишение на цените.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 15.04.21, 13:05, svilen73:
    ” svilen73 е прав. Проблемът най-често е в продавачите и консултантите, за които е важно единствено да си продадат стоката. Не може да обвиняваме повечето потребители, че не разбират от технологии, няма всезнаещи хора.
    Темата е добра и мисля да напиша една статия по нея. И без това от години не съм. „

    Наистина темата е неизчерпаема в тази насока, защото не само с техниката е така. В България явно това ние като визитка с всичко е така. Аз се занимавам със строителство и ремонт и последен пример : "един приятел ми препоръча едикой си той се занимавал с това и с това и той каза че ще направи нещата с това и с това ". Да ама не, видели са човека с пари и му препоръчали материали за басейни и големи резервоари за вода да му запушат едни дупки от шпилки на бетона от кофража където няма нито налягане нито нищо и съответно вместо да се запушат с материали за целта струващи х лева те му предлагат материали струващи х*10 лева. Е ще е запушено и то много добре но неоправдано финансово. И това е един пример но всичко ни е така.
    Така че успех със статията.

  • Четвъртък, 22.04.21, 14:55, spursy:
  • Четвъртък, 22.04.21, 22:05, karadzha:

    Става за начинаещи, но и разбиращи от материята има какво да научат!

  • Неделя, 02.05.21, 14:59, avanteex:
    човека който си е купил рутер за скорост 800 мбпс , просто е сигурен в доброто бъдеще когато оператора му ще почне да предлага високи скорости ;)
  • Понеделник, 03.05.21, 11:21, karadzha:
    ” човека който си е купил рутер за скорост 800 мбпс , просто е сигурен в доброто бъдеще когато оператора му ще почне да предлага високи скорости ;) „

    И кой е този оператор? То Виваком и А1 ги поглъщат и предлагат много по-слаба мрежа или тая с високите скорости на безбожна цена! Така че операторите, които са други от горепосочените, нямат бъдеще!

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.