download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Липсата на зарядни при покупка на нов iPhone е помогнало както на природата, така и на Apple

21.04.2021 16:10 (преди 2 години и 11 месеца) | spursy | показана 825 пъти Статистики
Изнесени данни от корпорацията показват ползите от рециклиране на излязла от употреба техника и оптимизиране на процесите на производство и доставка.
Преди време Apple спря да доставя зарядни устройства в комплект с телефоните, поради екологични причини. В последствие тази практика бе възприета и от други производители, като водещите Samsung и Xiaomi.
Сега Apple отчете своя принос към околната среда. Според изнесените данни, отказа от поставяне на зарядни в комплектите на новите iPhone е спестил над 860 хиляди тона мед, цинк и калай. Също така, това е довело до намаляване на опаковката на новите смартфони, а по този начин е оптимизирало логистиката, като всеки транспортен кашон е побирал 70% повече кутийки с iPhone 12. Това е довело до намаляване на консумацията на енергия и изхвърлянето на въглероден диоксид през 2019 и 2020 година.
Apple също така, използва лаборатория за претопяване и добив на редки метали. Така от един метричен тон компоненти от стари iPhone се добива толкова злато и мед, колкото от над 100 метрични тона руда.
Грижата на корпорацията към околната среда е чудесна, но не мислете, че е безплатна. Благодарение на тези си действия, Apple осезателно е увеличила маржа на печалбата. Отказът от поставянето на зарядно и слушалки в комплектите е увеличило маржа на печалбата с минимум 50 долара на брой, а икономиите от логистика със 70% според изнесените данни.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.