download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Производител рязко намали технологичния живот на SSD дисковете си

09.06.2021 17:28 (преди 2 години и 10 месеца) | spursy | показана 941 пъти Статистики
Недостигът на чипове е основната причина, но компанията се озова в центъра на скандал, водещ до различни въпроси. Дали скоро и други производители ще предприемат подобна крачка?
Компанията PNY, която създава SSD памет, USB флаш памети, твърди дискове, зарядни устройства, адаптери, графични карти и др., се забърка в сериозен скандал, след като намали ударно жизнения ресурс на свои флаш дискове без дори да уведоми потребителите. SSD серията XLR8 CS3030 тихомълком е станала с понижен TBW показател с почти 80%! TBW е показател определящ живота на един SSD на база количеството записи, които могат да се извършат. Дисковете от новата ревизия са с различен капацитет от 250GB, 500GB, 1TB, 2TB и 4TB. За пример ако предишната ревизия на 2 TB варианта е имала TBW 3115, то сегашната стойност вече е едва 660.
PNY Technologies оправдават това с недостига на чипове, което ги е принудило да започнат да използват друга серия 3D NAND чипове. Не се уточнява каква е новата серия, но най-вероятно става дума за QLC варианти, вместо досегашните TLC.
Според PNY, недостига на чипове се засилва и от голямото потребителско търсене на устройства, за да се добива криптовалутата Chia Coin, за която вече сме писали.

Добивът на ChiaCoin убива SSD за по-малко от два месеца

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 10.06.21, 12:26, soft-support:
    Преди години, когато прочетох какво представляват QLC чиповете, изказах мнение тук, че това ще са SSD с много по-кратък живот и дори по-бавни. Всъщност QLC вероятно не са станали масови все още, защото трудно ще изкарват безпроблемно гаранционния си срок. А какво ли ще бъде при заявената за разработка OLC памет?

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.