download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Windows 11 ще бъде без Skype и Internet Explorer

29.06.2021 14:16 (преди 2 години и 8 месеца) | spursy | показана 652 пъти Статистики
Cortana, OneNote и Paint 3D също няма да са част от бъдещата ОС.
През последните 24 години, различните версии на Windows неизменно идваха с интегрирана версия на браузъра Internet Explorer. Въпреки ниския си пазарен дял, браузъра продължи да е част от Windows 10, дори след излизане на неговия наследник - Edge. Сега Windows 11 ще бъде първата система на Майкрософт от много години, която ще бъде без IE, а включения браузър ще бъде Edge.
Друга интересна новина е липсата на Skype в бъдещата ОС. Microsoft купи Skype преди 10 години за 8,5 млрд. долара. Към онзи момент, това беше най-скъпата покупка на компанията. Въпреки, че Skype бе много популярна програма за комуникация със стотици милиони активни потребители, с течение на времето много от тях започнаха да се отказват от нея. Оплакванията и недоволството бяха най-различни, от проблемни обновления, до влошено качество на връзката и неудобен интерфейс. След появата на различни конкурентни приложения като Viber, Messenger и др., Skype постоянно губеше потребители, а сякаш и Майкрософт се бяха примирили с това. Затова компанията представи Microsoft Teams като нова платформа за комуникация. Сега стана ясно, че именно Teams ще бъде включен по подразбиране в Windows 11 за сметка на Skype.
Други приложения, които няма да са вградени предварително в Windows 11 са: виртуалния асистент Cortana, OneNote и Paint 3D.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 02.07.21, 01:24, avanteex:
    тъкмо си оправих проблема със рутер след рутера и самба сървъра , да си браузвам в реално време папки и файлове от всичките ми компове , айде сега нов уин да си го държи за него си , че и скайп нямало да работи на него , много хора няма да са доволни от това.
  • Петък, 02.07.21, 03:43, iceman_:
    ” тъкмо си оправих проблема със рутер след рутера и самба сървъра , да си браузвам в реално време папки и файлове от всичките ми компове , айде сега нов уин да си го държи за него си , че и скайп нямало да работи на него , много хора няма да са доволни от това. „

    Чакай - кой казва, че няма да работят ? Казват , че няма да са вътре в ОС. Ами просто ще се дръпнат от официалния сайт и ще се инсталират...

  • Петък, 02.07.21, 04:47, svilen73:
    Заприличахте на пенсионерите пред блока ! Кой прочел, кой не, кой чул, кой не ама коментирате. Някой гледали представянето на 11 или поне да е погледнал някое клипче на системата в нета ? Чиста десятка си е само малко украсена нищо повече.
    Марин е прав ! Приложенията ще си вървят просто няма да идват заедно със системата а ще се налага да си ги инсталирате сами. Проблема е друг според мен. Изискванията за камера, отдалечения контрол на компютъра и тн.
  • Неделя, 04.07.21, 15:38, avanteex:
    Бих искал някой да каже , имате ли на представа колко ще струва активационния код ?
  • Неделя, 04.07.21, 16:55, svilen73:
    ” Бих искал някой да каже , имате ли на представа колко ще струва активационния код ? „

    Няма как да ти каже някой за система, която не е излязла още. Ако си с лицензирана 10 ще е безплатно но за ново закупуване ще изчакате да обявят цена все още няма.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.