download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Излезе нова версия на алтернативната операционна система Haiku

27.07.2021 12:32 (преди 2 години и 8 месеца) | spursy | показана 869 пъти Статистики
Всички компютърни ентусиасти и любители на алтернативен софтуер могат да изпробват пъргавата ОС. Новата версия носи множество подобрения, по-добра съвместимост и производителност, нови функции и коригирани бъгове.
Haiku OS е създадена като реакция от прекратяването на разработката на BeOS и затварянето на проекта. Системата е насочена за използване предимно от персоналните компютри, базира се на собствено ядро с модулна архитектура. Работи много бързо и има сравнително ниски системни изисквания, което я прави подходяща и за по-скромни машини. Поддържа както 32, така и 64 битови процесори.
Сега бе пусната версия R1/beta3, която се появява около година разработка след преходната beta2. При нея е подобрен процеса на инсталиране. Вече има опростен интерфейс за разделяне на дисковете на дялове и улеснена настройка на драйверите. Разширена е поддръжката на хардуер, като са добавени редица нови драйвери за безжични устройства, звукови карти, SSD дискове и различни USB устройства. Множество промени подобряващи стабилността и внасящи нови функции. Тъмни цветови теми, поддръжката на 4K видео и коригирани бъгове са само част от новостите при beta3.
Всички компютърни ентусиасти и любители на алтернативния софтуер могат да изпробват новата пъргава версия на Haiku OS, като я свалят от официалния сайт или от бързите сървъри на Download.BG.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.