download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

WD тихомълком замени чиповете в синята серия SSD с по-бавни

30.08.2021 13:57 (преди 2 години и 7 месеца) | spursy | показана 744 пъти Статистики
Много потребители негодуват, защото намалената производителност реално доближава новите партиди от синята серия до по-евтината зелена серия, но не и като цена.
Най-големият производител на паметоносители - Western Digital се забърка в неприятен скандал. Оказа се, че компанията без да предупреди потребителите е заменила използваните чипове в SSD дисковете WD SN550 Blue. Това е една от най-продаваните бюджетни серии дискове, заради достъпната си цена и сравнително добри резултати. Партидите от месец юли обаче, пристигат с други NAND чипове, които според проведени тестове са почти наполовина по-бавни! Много потребители изказват възмущението си в интернет, защото според тях компанията е пуснала умишлено в началото продукт с добри параметри и след добрите отзиви, ревюта и резултати от тестове в интернет, тихо е заменила продукта с по-бавен, но без това да се отрази на цената. Излиза, че актуалните бройки на пазара от въпросната синя серия, всъщност вече имат резултати по-близки до по-евтината зелена серия (WD Green).
Western Digital коментира, че занапред ще предупреждава клиентите по-ясно, когато преформулира своите продукти, като промени техния фърмуер или електроника.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 01.09.21, 15:45, soft-support:
    А какво ли ни очаква, когато производителите масово минат към QLC или OLC? Скорост на картинка, но не и на практика, а жизнения цикъл има още много неизвестни.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.