download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Настройки по подразбиране могат да влошат представянето на игрите под Windows 11

06.10.2021 13:06 (преди 2 години и 5 месеца) | spursy | показана 715 пъти Статистики
Тестове показват, че производителността спада при активна функция VBS, но все още не е ясно на кои компютри тя ще е включена или изключена по подразбиране.
След като Представиха официално операционната система Windows 11, Microsoft обявиха, че тя е идеалната среда за геймърите. Оказва се, че това може да не е точно така заради... настройки по сигурността зададени по подразбиране, които могат да намалят производителността на игрите с около 1/4. Virtualization-based Security (VBS) е функция осигуряваща софтуерна и хардуерна виртуализация за подобряване сигурността и безопасността на системата. Създава се изолирана подсистема, която предотвратява навлизането на зловреден софтуер в компютъра.

От PC Gamer са тествали различни игри с деактивиран и активиран VBS, които показват интересни резултати. При някои игри честотата на кадрите спада само с 5%, но при други се доближава до 30%. Резултатите при бенчмарк софтуера 3DMark Time Spy също намаляват с 10% ако VBS е активен.
Важно е да се отбележи, че VBS не винаги е активиран по подразбиране и не е ясно, кога това е така. По-често при чисти инсталации на Windows 11 функцията е активна по подразбиране, а при надграждане от Windows 10 обикновено е деактивирана.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.